Kurz BOWENOVY masáže - 4 denní kurz ( 2 víkendy)

Obtížnost
Kurz BOWENOVY masáže - 4 denní kurz ( 2 víkendy)
Drahomíra  Šmídová - Kurz BOWENOVY masáže - 4 denní kurz ( 2 víkendy)

Drahomíra Šmídová

01.03.2023
09:00 - 18:00
Penalizační zóna od 22.02 09:00
Cena 2750 Kč
4 denní kurz rozdělený do dvou víkendových termínů.
Přihlášení  a cena je za oba víkendy!

I. termín 3.- 4. února 2024
II. termín 2.- 3. března 2024
 
Nabídneme Vám malou skupinku klientů 4-8, kterým se budeme individuálně věnovat. Výhodou malé skupinky bude více teorie a praxe a individuální procvičování.

Proč rozdělení na dva víkendy?
První víkend: Na Bowenově metodě je nejdůležitější naučení správné techniky provádění pohybů, techniky hmatů a cit pro ně. Naučíte se provádění těchto technik, procvičíte a zafixujete je. Osvojíte si i sledování klienta, práci s dechem a teorii.
V první části se seznámíte s technikou Bowenovy masáže a jak se metoda vyvinula. Naučíte se vše, co byste měli znát, než ošetříme prvního klienta a probereme zásady při práci s bowenem. 

Na druhém víkendu si zopakujete hmaty. Naučíme se jednotlivé sestavy, které jsou zaměřené již na hlubší ošetření, a které Vám pomohou v pokročilé diagnostice. Zaměříte se na provádění praxe a diagnostiky. Naučíme se základní sestavy při práci s klientem.
Na tomto kurzu zopakujeme a prohloubíme znalosti Bowenovy techniky, které jsme se naučili na prvním víkendu.  

Bowenova masáž patří mezi velmi účinné techniky, které pracují s hlubokými “vtisky” v nás, vše co jsme prožili, co v nás zanechalo určitou stoupu a díky této technice můžeme pomoci k “uvolnění” těchto blokád, které mohou bránit k uzdravení na úrovni psychické i fyzické.

Co je to Bowenova masáž? Jedná se o relaxační a regenerační metodu pro lidi, která uvolňuje svaly. Tato metoda velmi šetrná, umožňuje tělu aktivovat jeho přirozené regenerační a hojivé mechanismy. 

Základem techniky je tzv."přebrknutí", pohyby se provádí na přesně popsaných bodech.
Neslouží však k diagnostice, je velmi šetrná a neinvazní, jedná se o jemnou manipulaci měkkých tkání (svalů a šlach) tzv.myofascialní technika. Používá se více než 40 let a napomáhá tisícům lidí, kteří trpí různými chorobami.

Zakladatelem je Tom Bowen, který díky této technice pomohl mnoha klientům. WHO, Mezinárodní zdravotnická organizace uznala tuto techniku ​​pro její vynikající účinky na celé tělo jako Bowenovu techniku.

Kdy se Bowenova technika doporučuje?

  • je vhodné aplikovat po úrazech svalů a zraněních, díky ní tělo rychleji regeneruje.
  • slouží jako prevence
  • slouží pro zlepšení činnosti vnitřních orgánů
  • slouží pro zlepšení hormonálního systému
  • spouští očistný, regenerační a samo léčící proces
  •  je vynikající při rehabilitaci po úrazech, pro sportovce nebo pro lidi se sedavým zaměstnáním
  •  je účinná i při léčbě neplodnosti
  •  jemným probrnkávání svalů pomáhá navracet organismus do rovnováhy
  •  provádí se i přes oblečení v pohodlné poloze vleže na masérském stole
  •  harmonie pak umožní tělu využít jeho přirozenou schopnost sebeuzdravování

Technika se provádí pomocí speciálních jemných pohybů pomocí ukazováčků, prostředníků nebo palců. Polštářky prstů přetáhne kůži pacienta přes svalové bříško nebo šlachu, vyvine jemný tlak a přibližně po 2 vteřinách s kůží sklouzne zpět.

Důležité je dodržet body na lidském těle a opakovat v sériích. Tyto speciální, jemné masážní pohyby mívají vynikající účinky. Uleví lidem od bolesti s bolestmi zad a krku, podaří se i zastavit bolesti hlavy a snížit bolesti kloubů. Metodu je možné aplikovat na všechny, bez rozdílu věku či fyzické zdatnosti klienta.

Tento kurz je určen pro klienty s alespoň základním anatomickým vzděláním.
Kurz je zakončen certifikátem.
Dostanete podrobná skripta


Naší předností jsou na kurzech menší skupiny a tím i individuální přístup. Krásné prostory sálají pozitivní energii a jsou ideální a připravené pro tento kurz.
Již proběhlo

Sdílet Kurz BOWENOVY masáže - 4 denní kurz ( 2 víkendy) na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)